Maatwerk voor jouw organisatie


Maatwerk_banner (1)

Ons cursusaanbod telt ruim 100 verschillende titels. Maar wat nu als jouw organisatie andere wensen heeft? Dan ontwikkelen we maatwerk. Jaarlijks verzorgen we vele maatwerkopdrachten voor diverse organisaties als waterschappen, drinkwaterbedrijven, Rijkswaterstaat, het Hoogwaterbeschermingsprogramma en aannemers. Voor hen bieden we verschillende diensten als het ontwikkelen van een opleidingstraject, uitvoeren van een kennisscan of het ontwerpen van een cursus op maat.

Maatwerk diensten

kennisborgen

Kennis borgen

Stel, je organisatie neemt binnenkort afscheid van een aantal collega’s. En hiermee vertrekt er belangrijke kennis voor jouw organisatie. Voordat zij echt afscheid nemen wil je hun kennis borgen zodat deze kennis beschikbaar is voor nieuwe medewerkers. Maar hoe doe je dat?

certificering

Certificeringstraject ontwikkelen

Voor diverse (branche)organisaties heeft Wateropleidingen een certificeringstraject voor bepaalde functies ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn de KIAD-certificering voor monteurs in de drinkwatersector, de certificering van rioolinspecteurs en senior dijkwachten.

cursus

Cursus op maat

Op basis van de wensen van opdrachtgevers ontwikkelen wij cursussen op maat. De inhoud stemmen we af op jouw organisatie, medewerkers en werkpraktijk. Dit bevordert in grote mate het rendement van een opleiding.

leerhuis

Leertraject opzetten

Scholing van medewerkers kan een belangrijke rol spelen om de transitie van een organisatie of branche te versoepelen of versnellen. Wateropleidingen ondersteunt organisaties bij het opzetten van leerhuistrajecten.

incompany

Incompany opleidingen

Onze opleidingen bieden wij ook incompany en op maat gemaakt voor jouw organisatie aan. Met een incompany opleiding kun je daarbij ook besparen op de kosten van een externe locatie en de reisstijd van collega's.

kennisdagen

Kennisdagen organiseren

Wateropleidingen kan over diverse watergerelateerde onderwerpen kennisdagen organiseren. Dit hebben we onder meer gedaan voor vmbo-docenten die bij het Profiel Groen het keuzevak Water verzorgen.

opleidingsadvies

Strategisch opleidingsadvies

Lifelong learning, veranderende wetgeving en duurzame inzetbaarheid. Onderwerpen waar organisaties elke dag mee bezig zijn. Het zijn allemaal redenen voor het maken van een strategisch opleidingsplan.

elearning

E-learnings maken

We zetten e-learning in om theorie effectief en op interactieve wijze over te brengen. Dit gebruiken we in ons reguliere aanbod, maar we kunnen ook e-learnings op wens maken.

kennisscans

Kennisscans uitvoeren

Met een kennisscan kijken we naar de status van de vakkennis van je medewerkers. Je ziet in een oogopslag of medewerkers de juiste kennis bezitten. Een scan geeft ook aan waar de kennisgaten zitten.

Advies op maat

Wil je een opleidingsadvies op maat? Of heb je vragen over maatwerk of incompany cursussen bij Wateropleidingen? Neem dan contact met ons op.