Eerder uitgevoerd

Voorkomen van infectieziekten op de zuivering
Doel

Werken op een afvalwaterzuivering is niet zonder gezondheidsrisico’s. Je werkt immers met afvalwater, slib en heel veel bacteriën. In plaats van minimaliseren van bacteriën creëer je op een afvalwaterzuivering juist een zo gunstig mogelijk klimaat om bacteriën te laten groeien. Daarnaast is het voorkomen van legionella een probleem voor jou en de omgeving.

Hoe de besmettingsroutes lopen en wat jij kunt doen om besmetting te voorkomen dat laten we je in deze cursus zien. Je leert welke bronnen van infectieziekten er zijn, hoe je symptomen van een besmetting herkent en hoe je voorkomt dat een ander wordt besmet. Je leert risicovolle situaties herkennen en preventieve maatregelen te nemen. Na deze cursus kun jij aan de ander uitleggen welke maatregelen voorkomen dat besmetting optreedt. Ook voor leidinggevenden is deze cursus interessant, welke preventieve maatregelen kun je nemen om je werknemers zo goed mogelijk te beschermen. En je leert tijdig signalen en symptomen van een besmetting te herkennen bij je medewerkers.

Inhoud

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • bronnen van infectieziekte, biologische agentia, schimmels, virussen, bacteriën en parasieten;
  • de vormen waarop je besmet kunt raken;
  • besmettingsroutes;
  • herkennen van signalen en symptomen;
  • preventieve maatregelen voor de meest voorkomende infectieziekten;
  • legionella op de zuivering.

Vorm

We lichten de theorie toe aan herkenbare problemen zoals buikloop of ziek worden meteen nadat je een week op vakantie bent geweest. We gaan uitgebreid in op Legionella en adviezen voor de omgeving.

Incompany

Deze cursus verzorgen we alleen incompany op aanvraag van organisaties. Wil je deze cursus organiseren voor medewerkers? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Medewerkers waterzuivering, leidinggevenden waterzuivering

Instapniveau

divers

Variant

Dag cursus

Duur

1 bijeenkomst

CoordinatorIncompany aanvragen

Wil je deze cursus voor medewerkers organiseren? Neem dan contact met ons op.