Cursus Highlights Zuiveringsprocessen

5 april 2023

Onze langlopende zuiveringsopleidingen richten zich met name op de vakmannen en -vrouwen uit de praktijk. De operators, procestechnologen, technici en monteurs. Maar daaromheen bevindt zich vaak een hele schil aan projectmedewerkers, beleidsadviseurs, leveranciers, juristen, data analisten en andere medewerkers binnen of buiten het waterschap die ook met de zuiveringen te maken krijgen.

HZ_Tekengebied 1

Vaak krijgen wij dan ook de vraag: welke opleiding raad je voor mij aan als ik niet dagelijks op de zuivering kom? Speciaal hiervoor hebben we de nieuwe cursus Highlights Zuiveringsprocessen ontwikkeld. Doel van de cursus is dat deelnemers na afloop beter kunnen samenwerken in projecten, hetzelfde vakjargon gebruiken en een goede gesprekspartner zijn.

Deze cursus geeft je in 7 dagdelen basiskennis van zuiveringsprocessen. Je doorloopt het hele zuiveringsproces op hoofdlijnen. En je krijgt inzicht hoe de processen van zuiveringen worden gestuurd en beheerst. Na het volgen van deze cursus beschik je over brede basiskennis van zuiveringssystemen, processen en installaties. De laatste lesdag sluiten we de cursus af met een excursie naar een rwzi.

Ter voorbereiding op de TAZ of UTAZ opleiding

De cursus kan ook nog een ander doel dienen. Wil je graag de TAZ of UTAZ opleiding gaan volgen, maar twijfel je of het niveau van de opleidingen voor jou te hoog gegrepen is? Deze cursus kan perfect dienen als instapcursus om alvast bekend te raken met het vakjargon en een globaal overzicht te krijgen van de verschillende zuiveringsprocessen op de zuivering.