Ecosysteem van de Werkvloer bij Dunea

11 mei 2023

Op woensdag 19 april hebben we de cursusdag Ecosysteem van de Werkvloer verzorgd voor een groep leergierige individuen en duo’s van drinkwaterbedrijf Dunea. Een volle groep deelnemers ging een hele dag aan de slag met het ontdekken van hun eigen en elkaars talenten met als doel om de onderlinge samenwerking nog verder te verbeteren en de nieuw opgedane kennis en ideeën mee de organisatie in te nemen naar hun eigen teams.

Cursusgroep op locatie

De naam Ecosysteem van de Werkvloer komt voort uit een parallel dat we gedurende de cursusdag veel terug laten komen: natuurlijke ecosystemen. Een natuurlijk ecosysteem is constant aan verandering onderhevig. Niches worden ingevuld door soorten en elke soort draagt bij aan het ecosysteem door middel van zijn eigen kwaliteiten en talenten. Zo kun je de werkvloer eigenlijk ook zien. Jonge en ervaren krachten, maar ook elk individu brengt specifieke talenten de organisatie in.

In de lesdag gingen de deelnemers onder leiding van docent Leonie Braskamp Korteweg aan de slag met behoeften, kwaliteiten en samenwerkingsmechanismen van jonge en ervaren medewerkers.

WhatsApp Image 2023-05-10 at 14.53.10 (1)WhatsApp Image 2023-05-10 at 14.53.10 (2)

De cursus is goed ontvangen door de deelnemers van Dunea, zij beoordeelden de cursus gemiddeld met een 8,3. Opdrachtgever Margot Kwee kijkt er met een goed gevoel op terug:

"Jong Dunea kijkt graag vooruit. Vanwege de vergrijzing en het bijbehorende kennisverlies wilden we aan de slag met het verbinden van jong en ervaren. Daarom hebben we voor deze cursus gekozen."

Enkele deelnemers deelden hun ervaring:

"Goed was het zoeken naar verbinding en open praten over persoonlijke kwaliteiten."

"De cursus geeft een andere kijk op je werk. Je krijgt inzicht in je talenten en hoe je deze gebruikt (of niet gebruikt). Er is veel interactie en mogelijkheid om rond te lopen of naar buiten te gaan."