Is ons watersysteem voorbereid op ‘het nieuwe klimaat’?

8 februari 2017

Hoe gaan we om met langdurige droogte of die extreme hoosbuien? Kunnen we er iets aan doen? De sleutel van de aanpak ligt in het gebruik van de flexibiliteit van het natuurlijk watersysteem. Maar… hoe maak je dit concrete?

Nieuwe cursus Natuur voor klimaatbestendig watersysteem

We ontwikkelden een nieuwe cursus Natuur voor klimaatbestendig watersysteem. Speciaal bedoeld voor beleidsmedewerkers, omgevingsmanagers, planvormers, projectleiders, ecologen en hydrologen.

Natuur als oplossing

Tijdens de cursus ga je aan de slag met natuur(ontwikkeling) als oplossing voor vraagstukken die spelen bij klimaatadaptatie en hoogwaterbescherming. Je leert welke succesvolle functiecombinaties met natuur er zijn. Wat zijn de kritische stappen in een inrichtingsproces? Welke positieve effecten kan dit uiteindelijk opleveren? Je ervaart ook om over grenzen heen te kijken. Met nieuwe stakeholders aan de slag te gaan en om nieuwe oplossingen te bedenken. Genoeg handvatten om te werken in een complex proces met veel belangen en uitdagingen. En de natuur? De natuur biedt een goede inspiratiebron voor oplossingen.

Enthousiast?

Schrijf je nu in via de website en start donderdag 9 maart 2017 in Utrecht. Bekijk ook het lesrooster. Zo weet je precies wat je kunt verwachten tijdens de drie lessen.

Eerst meer informatie?

Neem contact op met Ingrid Schröders (030) 60 69 419.