“VMBO docenten geven een 10!”


Water, een veel besproken onderwerp. Iedereen uit de watersector is het er over eens; de bewustwording over de rol van water in ons land moet al tijdens de schooljaren op gang komen. Wateropleidingen is dan ook enthousiast aan de slag gegaan met de vraag om de waterkennis van vmbo docenten naar een hoger peil te tillen. Binnenkort verzorgen zij meerdere waterlessen binnen het profiel Groen en Wateropleidingen helpt hen graag op weg met interessante waterfeiten, proefjes voor in de klas en praktische kennis.

In opdracht van de AOC raad (Agrarisch OpleidingsCentrum) organiseerde Wateropleidingen drie themadagen. De praktische toepassing van kennis stond op alle dagen centraal. Dat hebben de vmbo docenten geweten!  Met waadbroeken aan namen zij monsters van het oppervlaktewater, zij analyseerden zelf water, testten de pH-waarde en smaak, zuiverden water van vies tot schoon, bouwden dijken in ovenschalen en trotseerden weer en wind bij een bezoek aan het Abraham Kroesgemaal.

Met hoofden vol ideeën, een blok met aantekeningen, leuke website adressen, voorbeelden van beroepen en zelfgemaakte filmpjes, zijn de vmbo docenten nu klaar voor hun eigen lessen. Ons doel was hen te inspireren en te motiveren en dat is gelukt. De waardering uit de evaluatie spreekt voor zich, vmbo docenten geven een 10!

Heb je de themadagen gemist? Er komen nieuwe uitvoeringen aan; houd de website van Bijscholing VMBO in de gaten!