Maak jij gebruik van de veerkracht van natuur?


Dat natuur en hoogwaterbescherming prima samengaan, laat het programma Ruimte voor de Rivier zien. Ook het nieuwe Deltaprogramma is gericht op ruimtelijke adaptatie en ook daar speelt natuur een belangrijke rol. De samenwerking tussen ruimtelijke inrichting en de eigen creatie van natuur levert meer biodiversiteit op. Biodiversiteit zorgt voor een veerkrachtig en kwalitatief beter ecosysteem. Met die veerkracht kan watertekort èn wateroverlast worden opgevangen. Reden om je kennis te actualiseren met onze cursus Natuur voor klimaatbestendig watersysteem!

Maar hoe zet je natuur nou in voor klimaatadaptatie? Waar moet je allemaal op letten tijdens het proces van voorbereiding, ontwerp en inrichting? Leer hoe je natuur succesvol voor je watersysteem laat werken met de cursus Natuur voor klimaatbestendig watersysteem. Je leert dat het succes niet alleen in een goed ontwerp, maar vooral in goede participatie van je stakeholders zit.

In deze drie daagse cursus laten de docenten je zien hoe je de veerkracht van de natuur kunt gebruiken in je watersysteem. Op drie verschillende locaties ervaar je welke theoretische concepten er zijn, hoe je die kunt toepassen en hoe je met stakeholders de co creatie aangaat om tot een goed ontwerp te komen. We laten je diverse voorbeelden in de praktijk zien, wat resultaten kunnen zijn en waar de sleutels tot succes liggen.

Tijdens de cursus vragen we je een eigen casus mee te nemen waar je nu aan werkt. Op die manier leer je de concepten direct toepassen en ontvang je waardevolle feedback van de docenten en de andere deelnemers aan de cursus.

Vorig jaar heeft de cursus met succes gedraaid. De reactie van twee deelnemers (beiden van Vereniging Natuurmonumenten); “De cursus heeft mij geleerd dat integrale en klimaatbestendige oplossingen bij ruimtelijke opgaven meer inzet en energie vragen, maar zeker mogelijk zijn! Ik heb geleerd om samen problemen aan te pakken met voldoende strategie, creativiteit, innovatie en durf. De sterke punten van deze cursus zijn de praktijkgerichtheid, de ruimere blik dan alleen ecologie, de gemengde achtergrond van de deelnemers en de excursies.“

Ook geïnteresseerd? Meld je aan en actualiseer je kennis! Eerst meer informatie? Neem dan contact op met Laura Bon, 030-6069415 of via [email protected]