Mentoren ondersteunen cursisten vernieuwde Basisopleiding Muskus- en Beverratten


Het doel van het volgen van een opleiding is in de meeste gevallen helder; kennisvergroting. Maar hoe zorg je ervoor dat de kennis uit de opleiding goed wordt geïntegreerd in de werkpraktijk? Dit jaar koppelt Wateropleidingen bij de vernieuwde Basisopleiding Muskus- en Beverratten aan iedere cursist een mentor uit het werkveld. Deze mentor, uit de eigen organisatie, ondersteunt de cursist bij het leerproces en speelt een belangrijke rol in het opleidingstraject. Werkplekleren heeft op deze manier een vast verankerde plaats in de opleiding.

In de Basisopleiding Muskus- en Beverratten wordt de lesstof op verschillende manieren aangeboden. Natuurlijk met docenten uit de praktijk voor de klas, maar ook via de Digitale Leeromgeving (DWO). Cursisten oefenen thuis of op het werk in deze leeromgeving met de lesstof door het maken van vragen, ze kunnen interessante filmpjes bekijken en zij vinden hier de opdrachten die zij moeten maken. Ook de mentor werkt met de DWO, zij checken en bespreken de gemaakte opdrachten met de cursist.

Om de mentoren klaar te stomen voor het mentorschap en hen wegwijs te maken in de DWO, organiseerde Wateropleidingen een Meet the Mentor – training. Tijdens deze training oefenden de mentoren met de DWO en kregen zij tips om invulling te geven aan het mentorschap.  Hoe houd je je cursist gemotiveerd? Hoe zorg je ervoor dat de hij of zij de lesstof in de organisatie verspreidt? Hoe houd je als mentor een vinger aan de pols?

Het resultaat? Een leuke en leerzame ochtend met een groep toegewijde mentoren!

Meer informatie? Neem contact op met Laura Bon; 030-6069415 of via  laura.bon@wateropleidingen.nl