Scholingsdag Ondergrondse Infra


Werk jij als uitvoerend medewerker in de ondergrondse infratechniek? Mis de 6e Scholingsdag Ondergrondse Infratechniek dan niet! Op 2 februari a.s. organiseert de Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer (ONG) van Bouwend Nederland, in samenwerking met GOA Leidingtechniek, SOMA bedrijfsopleidingen en Het Zwarte Corps, de scholingsdag op het Bouw & Infra Park in Harderwijk. Het thema dit jaar is ‘Samen meer ontdekken’. Naast drie vaste workshops, kies je als deelnemer ook uit vijf keuzeworkshops. Wateropleidingen verzorgt één van deze keuzeworkshops.

De drie vaste workshops (voor alle deelnemers)

Digitalisering (Universiteit Twente): Met welke digitale ontwikkelingen is men allemaal bezig? En wie bedenkt dat en hoe gaat dat? Wat heeft onze branche aan digitalisering, virtual reality, augmented reality? Wat betekent dit straks voor jouw werk in de ondergrondse infratechniek?

Grondradar (Gasunie/MapXact): Een nieuwe grondscanner moet graafschades voorkomen. Gasunie en MapXact (VolkerWessels) ontwikkelen een scanner die voor iedereen begrijpelijk en bruikbaar is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van augmented reality. Tijdens deze workshop staan we stil bij het voorkomen van graafschades, de specifieke scanner en er volgt natuurlijk een demonstratie met de iPad.

Teamwork (Seenergy): Wat maakt een team een goed team? Wat heb je nodig om een goed team te hebben en te houden? Wat voor teamlid ben jij?

De vijf keuzeworkshops (als deelnemer kies je er drie)

KIAD (Wateropleidingen): Vanaf 2018 gaat de KIAD (kwaliteit instructie aanleg drinkwater), een persoonscertificering voor watermonteurs, live. In deze workshop informeren wij je over de KIAD, de historie, het aanmeldproces en krijg je informatie over wat je tijdens het theorie- en praktijkexamen kunt verwachten.

Energietransitie (H. Kuipers): De energietransitie ontrafelt. Wat betekent dit voor de maatschappij, het bedrijfsleven en specifiek voor de ondergrondse infratechniek en de werknemers in deze branche? Veranderingen, kansen én bedreigingen komen aan de orde.

Gas-/Water ontwikkelingen (Pipelife): een workshop over zowel gas- als waterleiding ontwikkelingen. Innovaties met voorbeelden worden hierin besproken; zakkende grondconstructie, de Gas-stop, trekvaste koppelingen grote maten voor PVC en nog meer ontdekken!

Pensioenen (HZC): Hoe kan je zelf controle en het overzicht krijgen en houden op je pensioenverwachtingen en wensen. Zodat je weet wanneer en hoe je zelf zaken moet gaan regelen om ervoor te zorgen dat je op het juiste moment de juiste voorzieningen hebt getroffen. Hoe ga je in overleg met je werkgever om na te gaan welke mogelijkheden er zijn?

Zelfredzaamheid (SOMA bedrijfsopleidingen): Hoe zorg ik voor mijzelf én mijn collega’s in kritieke situaties? Wat als een collega of jouzelf iets overkomt en je ter plaatse moet handelen, hoe stressbestendig en vaardig in handelen ben je op dat moment? Hoe goed kun je overweg met de hulpmiddelen die beschikbaar zijn.

Deelnemerstarief voor de Scholingsdag is € 225,- per persoon. Aanmelden mét voorkeursworkshops, bij voorkeur vòòr 11 januari 2018. Bij aanmelden na 11 januari kan het zijn dat sommige workshops vol zitten. Voor meer informatie en aanmelden bezoek je deze website. Wil je meer informatie over KIAD? Neem dan contact op met Evelien Meijerink van Wateropleidingen op 030-6069416 of [email protected]