Visuele inspectie van waterkeringen start 19 april


Het zal je niet ontgaan zijn dat Nederland kampt met hoogwater. Tijdens hoogwater bewijzen waterkeringen hun werking. Visuele inspectie vormt een belangrijke pijler om de veiligheid van waterkeringen te kunnen blijven garanderen.

Wateropleidingen traint dijkinspecteurs om volgens de richtlijnen van PIW (Platform Inspectie Waterkeringen) waterkeringen te inspecteren. Dit doen we met onze opleiding Visuele inspectie van waterkeringen.  Je leert hierin met de juiste basiskennis van waterkeringen, schades en faalmechanismen een eenduidige visuele inspectie volgens de richtlijnen uit te voeren. De opleiding bestaat uit drie bijeenkomsten die beginnen op 19 april aanstaande. Als je slaagt voor opleiding mag je jezelf ‘gediplomeerd inspecteur’ noemen

De opleidingen wordt gegeven door ervaren docenten uit de praktijk. Vandaag werd één van deze docenten, Wim Cornelisse, geïnterviewd door Radio 538 over het hoge water bij de Waalkade.

InCompany en Maatwerk
Wateropleidingen biedt diverse opleidingen en cursussen op het gebied van waterveiligheid. Ook verzorgen we maatwerk naar wens van de organisatie. Zo hebben we voor de noordelijke waterschappen geholpen hun gezamenlijke inspectie verder te professionaliseren. Lees hier meer over dit project.

Meer weten?
Wil je meer weten over de opleiding Visuele inspectie van waterkeringen? Bekijk de cursusinformatie of neem contact op met Laura Bon, opleidingscoördinator Waterveiligheid, via 030-6069415 of laura.bon@wateropleidingen.nl.