Bestuur aan het woord - Gerhard van den Top


Gerhard van den Top 960x600

"Vakmanschap in de watersector naar een hoger peil brengen. Daar doen we het voor."

Gerhard van den Top
Burgemeester Hilversum, voorzitter bestuur Wateropleidingen

Gerhard van den Top

"De wereld van water verandert snel en stelt steeds nieuwe eisen aan de mensen die in onze sector werken. Daarom is het belangrijk dat de watersector aangesloten blijft op de maatschappelijke ontwikkelingen zoals duurzaamheid, stedelijke ontwikkelingen en veranderingen in het klimaat. De kennis en kunde in de watersector moeten we op hoog peil houden door te blijven ontwikkelen.

Waterbeheer kent zoveel verschillende aspecten; van drinkwater tot afvalwaterzuivering en watersysteembeheer. Professionals opleiden in de watersector betekent niet alleen een professionele ontwikkeling maar ook een persoonlijke ontwikkeling. Gepassioneerde en goed opgeleide professionals maken het verschil in de watersector en vormen daardoor het ‘human capital' voor Nederland als waterland.

Wateropleidingen heeft een breed aanbod opleidingen en stimuleert een leven lang leren. In welke tak van sport je ook werkzaam bent Wateropleidingen biedt verdieping en verrijking. Vakmanschap in de watersector naar een hoger peil brengen. Daar doen we het voor."