Certificering

Controleur veilige drinkwaterinstallaties
Doel

In de Inspectierichtlijn is aangegeven waar drinkwaterbedrijven bij de controle van drinkwaterinstallaties op moeten letten. De uitvoering van deze wettelijke controletaak wordt onderling en met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) afgestemd in het Platform Controle en Handhaving (PCH). Wateropleidingen heeft samen met de opleidingscommissie van het PCH een aparte leerlijn ontwikkeld voor controleurs van drinkwaterbedrijven.

Inhoud

De leerlijn voor het diploma Controleur veilige drinkwaterinstallaties bestaat uit een aantal bouwstenen. Deze kun je in principe in een willekeurige volgorde volgen, hoewel het de voorkeur heeft om te starten met de opleiding Controle van drinkwaterinstallaties. Gezamenlijk zorgen de bouwstenen ervoor dat je het diploma Controleur veilige drinkwaterinstallaties ontvangt, zodat je op deskundige wijze controles kunt uitvoeren. Als randvoorwaarde geldt dat je al in het bezit bent van een mbo-diploma Installatietechniek of een hbo-diploma Techniek. Heb je deze vooropleiding niet gevolgd, een andere vooropleiding gevolgd of veel aantoonbare praktijkervaring, neem dan contact op met Wateropleidingen zodat we kunnen bepalen of je wordt toegelaten tot de leerlijn.

De leerlijn Controleur veilige drinkwaterinstallaties ziet er schematisch als volgt uit:


Leerlijn_Controleur


Doelgroep

controleurs van drinkwaterinstallaties

Instapniveau

mbo

CoordinatorDSC_0348-3

'Het volgen van de leerlijn zorgt ervoor dat je jouw kennis verdiept en verbreedt. Je denkt met elkaar na over zaken die je in het werk tegenkomt.'

Roland Stols
Opleidingscommissie Platform Controle en Handhaving

Meer over de cursussen en opleidingen