Opleiding

Beheer en onderhoud van leidingwaterinstallatiesCursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
UTRECHT 01-11-2023 13-12-2023 2.550,00 Direct inschrijven

Doel

Eigenaren en beheerders zijn aansprakelijk voor een goed beheer en onderhoud van hun leidingwaterinstallaties. Als verantwoordelijke medewerker moet je op de hoogte zijn van de wettelijke eisen van een installatie. Je moet een beheer- en onderhoudsplan van een complexe collectieve leidingwaterinstallatie kunnen opstellen.

Deze opleiding behandelt het beheer en onderhoud aan leidingwaterinstallaties, conform de BRL 6000 Deel 08C en ISSO publicatie 55.5. Na afloop bezit je technische kennis om het beheer aan leidingwaterinstallaties uit te voeren. Je kunt een onderhoudsplan opstellen conform de eisen van het Drinkwaterbesluit. Je bent hiervoor gekwalificeerd en erkend door Techniek Nederland.

Inhoud

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • wet- en regelgeving omtrent controle en beheer
  • beheer van leidingwaterinstallaties (Waterwerkblad 1.4G)
  • beheerspakketten, documentatie en tekeningen voor beheer
  • benodigde kennis over toestellen voor een goed beheer
  • beveiligingen tegen terugstroming (Waterwerkblad 3.8)
  • legionella en andere gezondheidsrisico’s voor derden
  • waterbehandeling algemeen
  • alternatieve technieken legionellapreventie
  • opstellen beheer- en onderhoudsplan (ISSO 55.5)

De onderwerpen Alternatieve technieken en Reiniging en desinfectie worden in deze opleiding in grote lijnen behandeld. Wil je meer over deze specifieke onderwerpen weten, kijk dan bij onze cursussen Alternatieve technieken legionellapreventie en Reiniging en desinfectie van leidingwaterinstallaties.

Vorm

Door middel van groepsopdrachten leer je de theorie te koppelen aan je eigen werkpraktijk. Ook bezoek je een bedrijf met een complexe leidingwaterinstallatie. In de lessen is er aandacht voor het inbrengen van eigen praktijkcases. De opleiding sluit je af met een schriftelijk tentamen.

Bijzonderheden

Deze opleiding is onderdeel van het opleidingstraject Deskundige veilige leidingwaterinstallaties. Indien je de opleiding Controle van leidingwaterinstallaties succesvol afgerond hebt, dan krijg je in dit traject vrijstelling voor deze opleiding (Beheer en onderhoud leidingwaterinstallaties).

Incompany

Je kunt deze opleiding binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een opleiding. Wil je deze opleiding incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Eigenaren, beheerders en installateurs van collectieve leidingwaterinstallaties

Instapniveau

mbo

Variant

Dag opleiding

Zelfstudie

3 uur per bijeenkomst

Duur

5 bijeenkomsten

Maximaal aantal deelnemers

20

Coordinator

Examen

Je sluit de opleiding af met een schriftelijk examen. Bij het examen mag gebruik gemaakt worden van ISSO publicatie 55.5. Deze ontvang je tijdens de lessen.


Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
UTRECHT 01-11-2023 13-12-2023 2.550,00 Direct inschrijven

Neem een optie

Wil je alvast een plaats voor deze opleiding reserveren? Neem dan hier een optie om deel te nemen.

rdl_peter_berends_960x600

'We zoomen in deze opleiding echt in op effectief beheer en onderhoud.'

Peter Berends
Inspecteur drinkwaterinstallaties (Waterbedrijf Groningen)

"De uitleg van de regelgeving en de toepasbaarheid van de opleiding op mijn dagelijkse werkzaamheden vind ik sterke punten van de opleiding. Deskundige docenten geven inzicht in de verschillende onderwerpen en er is ruimte voor discussie."